Städa som ett Proffs

Hemligheterna bakom Professionell Flyttstädning

Flyttstädning och flytt

Vilka punkter är viktiga i Flyttstädning?

När det är dags att flytta är en av de viktigaste uppgifterna att se till att ditt gamla hem lämnas i ett rent och prydligt skick för de nya ägarna. Flyttstädning är inte bara en rutinmässig uppgift utan en viktig del av att säkerställa en smidig övergång och göra ett gott intryck. Här är några nyckelpunkter att ha i åtanke när det gäller flyttstädning:

  1. Grundlig rengöring av alla ytor: Var noggrann med att rengöra alla ytor, inklusive golv, väggar, tak, fönster och dörrar. Ta bort smuts, damm och eventuella fläckar för att lämna ytor som skiner.
  2. Rengöring av kök och badrum: Dessa områden är särskilt viktiga att fokusera på eftersom de tenderar att ackumulera mer smuts och bakterier. Se till att rengöra och desinficera alla ytor, inklusive diskbänkar, spisar, ugnar, kylskåp, badkar och toaletter.
  3. Avkalkning av kranar och vattenkranar: Avlagringar av kalk kan göra att kranar och vattenkranar ser smutsiga och slitna ut. Använd avkalkningsmedel för att rengöra och polera dem för att få dem att se nya ut. Städmedel är något Städfirman har med sig.
  4. Dammning av alla ytor: Se till att damma alla ytor, inklusive möbler, hyllor, lampor och ventilationsgaller. Detta hjälper till att förhindra att damm och allergener sprids runt i hemmet.
  5. Städning av garderober och skåp: Glöm inte att städa insidan av garderober och skåp. Ta bort alla föremål och torka av hyllor och väggar för att se till att de är rena och redo för de nya ägarna att använda.
  6. Borttagning av spår från väggar och golv: Om det finns märken eller fläckar på väggarna eller golven, använd lämpliga rengöringsmedel för att ta bort dem. Detta inkluderar märken från möbler, klistermärken eller tejp och andra oönskade spår.
  7. Kontroll av alla rum: Gå igenom varje rum noggrant för att säkerställa att inget har missats. Det kan vara lätt att glömma vissa områden eller föremål, så en noggrann inspektion är viktig.

Att följa dessa viktiga punkter i flyttstädningen kommer att hjälpa dig att lämna ditt gamla hem i bästa möjliga skick och göra övergången till ditt nya hem så smidig som möjligt. Läs mer om städning och RUT avdrag på Skatteverket.